De mest etterspurte traktormerkene på brukt markedet første halvdel av 2020

0

Traktorer er den mest vanlige redskapen på alle gårder, og noen ganger kan det være det eneste allsidige utstyret som trengs for å utføre alle typer jobber. For øyeblikket er det over 16 000 brukte traktorer til salgs på Mascus. I følge vår statistikk sender kjøpere i gjennomsnitt 3 400 månedlige e-post forespørsler om brukte traktorer til forhandlere og profesjonelle som annonserer på Mascus globalt. I tillegg blir 2 300 samtaler registrert av brukere som er interessert i traktor oppføringer.

Traktorer står for omtrent halvparten av alle e-post kontaktforespørsler som kjøpere sender til selgere innen brukt landbruksutstyr oppført på Mascus.

Etterspørselen etter traktorer øker

I løpet av første halvdel av 2020 har antallet e-post forespørsler på traktorer som er annonsert på Mascus samlet økt med 51% sammenlignet med samme periode i fjor.

Ser vi bare på april måned, er det en markant utvikling sammenlignet med i fjor. Mens kjøpers interesse falt med 26% fra mars til april i 2019, økte etterspørselen etter landbruks traktorer med 24% i april 2020 sammenlignet med mars 2020.

Email contact requests for tractors on Mascus, 2019 vs 2020 trend
Email contact requests for tractors on Mascus, 2019 vs 2020 trend

Topp 10 etterspurte traktor merker på Mascus

John Deere er en stor aktør i landbruks sektoren, og dette er også tydelig på Mascus, der de har 23% etterspørselsandel for traktorer. De er tett fulgt av Massey Ferguson (21%). Det er verdt å nevne at tilbudet av John Deere traktorer på Mascus er mer enn to ganger større enn volumet av Massey Ferguson traktorer som er oppført for salg.

Topp 10 listen over de mest etterspurte traktormerker er den samme som i fjor. Massey Ferguson kniper bare inn 1% på John Deere sin andel av etterspørsler i år.

New Holland kompletterer topp 3 listen med de mest foretrukne traktormerkene med 12% etterspørsels andel. Videre mottar CNH Industrial totalt 20% av e-post kontakt forespørselen til sine merker innen landbruksutstyr: New Holland (12%) og Case IH (8%).

Top 10 most demanded tractor brands on Mascus, Jan-Jun 2020
Top 10 most demanded tractor brands on Mascus, Jan-Jun 2020

Deretter utforsker vi dypere merkevare preferanser per region og avslører de tre mest etterspurte merkene av traktorer per land. Denne statistikken er basert på antall e-post kontaktforespørsler sendt av kjøpere (Mascus-brukere) fra et bestemt land til lokale eller internasjonale forhandlere som annonserer på Mascus.

De mest populære traktormerkene etterspurt av brukere fra Vest-Europa

Topp 3 traktormerker foretrukket av kjøpere fra Vest-Europa er generelt Massey Ferguson (mottar 23% av e-post forespørsler), John Deere (22%) og New Holland (12%).

I den mindre ligaen mottar Fendt traktorer 10% av kjøp forespørslene i denne regionen, deretter Case IH (7%), Ford (6%) og Fiat (6%).

Top tractor brands requested by buyers from West Europe

De mest populære traktormerkene etterspurt av brukere fra Norge, resten av norden og baltikum

John Deere er det sterkeste traktormerket i Norden og Baltikum generelt, som en konsekvens av å være det mest foretrukne merket i de baltiske landene og i Danmark, og nummer to i resten av landene. De samlet 22% av etterspørsels andelen i første halvdel av 2020, og økte med 3% siden i fjor. Massey Ferguson (15%), Valtra (13%), New Holland (12%), Case IH (11%) følger kjøpernes preferanser med tilsvarende etterspørsels andel.

Top tractor brands requested by buyers from the Nordic and Baltic region

De mest populære traktormerkene etterspurt av brukere fra Øst-Europa

Etterspørselen etter John Deere traktorer er mest bemerkelsesverdig i de øst-europeiske land, der de mottar den høyeste andelen e-post kontaktforespørsler hvis vi ser bort fra USA: 28%. Det gjør at alle de andre merkene får en betydelig mindre etterspørsel andel: New Holland (12%), Massey Ferguson (11%), Fendt (10%), Case IH (9%).

Top tractor brands requested by buyers from East Europe

De mest populære traktormerkene etterspurt av brukere fra USA og Canada

Naturligvis, på hjemmebane i USA, mottar John Deere 29% av e-post kjøp forespørslene for traktorer, med 10% mer enn Massey Ferguson (19%).

I Canada er imidlertid antall e-post forespørsler for brukte traktorer likt for både Massey Ferguson og John Deere, som hver har en 22% etterspørselsandel.

New Holland er det tredje foretrukne traktor-merket i både USA og Canada, og mottar 13% av kjøp forespørslene.

Top tractor brands requested by buyers from the United States and Canada

Oversatt og bearbeidet av: Erik Rusten,
Salgssjef Mascus Norge

Erik Rusten

Del i sosiale medier:
FacebookTwitterLinkedIn

Legg igjen en kommentar